In De Haukes aan het Amstelmeer beschikt de vereniging over een prachtige eigen jachthaven en een complete jeugdvloot met Optimisten, RS Feva's en onze nieuwe eenpersoons boten RS Neo's. Een groep enthousiaste en ervaren vrijwilligers staat elk jaar te trappelen, om de kinderen hun allereerste zeilervaring te laten beleven of, als ze dat al achter de rug hebben, de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Jong geleerd is oud gedaan.

Kinderen kunnen al vanaf hun 8e jaar deelnemen aan de zeilcursus, met of zonder zeilervaring, maar wel in het bezit van zwemdiploma’s A en B. De cursus begint met theorielessen op vier zaterdagochtenden in maart in het clubschip de Albatros te Den Helder. Vanaf april beginnen de praktijklessen op de zondagen in De Haukes en (bij rustig weer) op het Amstelmeer. De allerjongsten zeilen in een "Optimist", de al wat oudere kinderen (vanaf ca. 11 jaar) stappen aan boord van een tweemansboot "RS Feva". De top cursus wordt gegeven in de eenpersoonsboot "RS Neo". De jeugd voor deze cursus heeft al ruime zeilervaring en heeft een leeftijd van 12 tot 16 jaar.

De praktijklessen vinden plaats in april, mei en juni. Voor de Optimisten is er ook een cursusmiddag in het zwembad ingepland. Hier zal voor de nieuwelingen een eerste kennismaking plaatsvinden met bootjes het omslaan in een Optimist. Deze les vindt plaats op een woensdagmiddag in maart of april.

Tegen het eind van deze cursussen organiseren we voor de liefhebbers het PAX weekend. Een heel weekend lang samen zeilen, maar ook spelletjes doen (en een beetje slapen) op en rond het Amstelmeer. Hierover hoor je tijdens de cursus meer.

RS FevaTussen 1 januari en 1 februari a.s. kunnen de kinderen worden aangemeld voor de jeugdzeilcursus. Het inschrijfformulier is beschikbaar op het internet: www.marinewatersport.nl/cursus/jeugdcursus en dient, samen met het aanmeldingsformulier voor gezinslid dan wel donateur, vóór 1 februari a.s. gestuurd te worden naar: MWV, postbus 30, 1780 AA Den Helder, of per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Voor meer informatie of vragen kunt u ook contact opnemen met de voorzitter van de jeugdcommissie, de heer Leo Kapiteijn: 0223-523229 of 06-53929134.