In De Haukes aan het Amstelmeer beschikt de vereniging over een prachtige eigen jachthaven en een complete jeugdvloot met Optimisten, RS Feva's en onze nieuwe eenpersoons boten RS Neo's. Een groep enthousiaste en ervaren vrijwilligers staat elk jaar te trappelen, om de kinderen hun allereerste zeilervaring te laten beleven of, als ze dat al achter de rug hebben, de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Jong geleerd is oud gedaan.

Kinderen kunnen al vanaf hun 8e jaar deelnemen aan de zeilcursus, met of zonder zeilervaring, maar wel in het bezit van zwemdiploma’s A en B. De cursus begint met theorielessen op vier zaterdagochtenden in maart in het clubschip de Albatros te Den Helder. Vanaf april beginnen de praktijklessen op de zondagen in De Haukes en (bij rustig weer) op het Amstelmeer. De allerjongsten zeilen in een "Optimist", de al wat oudere kinderen (vanaf ca. 11 jaar) stappen aan boord van een tweemansboot "RS Feva". De top cursus wordt gegeven in de eenpersoonsboot "RS Neo". De jeugd voor deze cursus heeft al ruime zeilervaring en heeft een leeftijd van 12 tot 16 jaar.

De praktijklessen vinden plaats in april, mei en juni. Voor de Optimisten is er ook een cursusmiddag in het zwembad ingepland. Hier zal voor de nieuwelingen een eerste kennismaking plaatsvinden met bootjes het omslaan in een Optimist. Deze les vindt plaats op een woensdagmiddag in maart of april.

Tegen het eind van deze cursussen organiseren we voor de liefhebbers het PAX weekend. Een heel weekend lang samen zeilen, maar ook spelletjes doen (en een beetje slapen) op en rond het Amstelmeer. Hierover hoor je tijdens de cursus meer.

RS FevaTot 1 februari a.s. kunnen de kinderen worden aangemeld voor de jeugdzeilcursus. Het inschrijven gebeurt via navolgende link:  INSCHRIJVEN JEUGD CURSUS 

Indien nog geen jeugdlid/donateur dan aanmelden via de volgende link: LID WORDEN

Voor meer informatie of vragen kunt u ook contact opnemen met de voorzitter van de jeugdcommissie:
Daan Bakker
06-48221402

of per email naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.