Naast de jachthaven in Den Helder beschikt de Marine Watersport Vereniging (MWV) over ligplaatsen in jachthaven De Haukes aan het Amstelmeer. Gelegen aan de haven bevindt zich onze dependance genaamd ‘De Sloep’ die door de leden van de vereniging meestal ‘De Haukes’ wordt genoemd.

desloep

Het Amstelmeer is een voormalige zeearm van de Waddenzee tussen het toenmalige eiland Wieringen en de kop van Noord-Holland. Na de aanleg van de Wieringermeer en de Afsluitdijk is het Amstelmeer ontstaan. Het Amstelmeer is een rustig en ruim vaargebied waar voornamelijk wordt gezeild, gesurft en gekitesurft. Langs de oevers zijn op diverse plaatsen natuurgebieden aangelegd. Naast watersport is de omgeving van het Amstelmeer daarom ook uitstekend geschikt om te fietsen en mooie wandelingen te maken over het voormalige Waddeneiland Wieringen.

Dependance De Sloep is van eind april tot eind september dagelijks van 10:00 tot 00:00 geopend. Het verenigingsgebouw, dat wordt beheerd door vrijwilligers, beschikt over een gezellige ontmoetingsruimte met een bar en twee terrassen, toiletten en douches, zeilbergingen en een ruim grasveld voor sport en spel activiteiten en overnachtingen in een tent, caravan of camper.

De jachthaven tegenover De Sloep beschikt over tachtig ligplaatsen, waarvan een aantal is voorzien van een elektra aansluiting. De ligplaatsen worden gebruikt door leden van de vereniging die vaste ligplaatshouder zijn. Maar ook passanten zijn van harte welkom in onze knusse haven; er is altijd wel een ligplaats beschikbaar. In de haven bevinden zich ook de boxen voor onze verenigingsboten: tien Centaur zeilboten en hulpvaartuigen zoals de Zeun, de Toelis en de Westwal.

zonsondergang

Voor jeugd vanaf 8 jaar en voor volwassenen organiseert de MWV zeilcursussen. De theorielessen vinden begin van het jaar plaats op de clubark ‘Albatros’ in Den Helder. Bij de start van het zeilseizoen beginnen de praktijklessen op het water in de Optimisten, RS Feva’s, RS Neo’s en de Centaurs vanaf De Sloep.

De wekelijkse Zomer Avond Competitie voor Centaur zeilers, de Vereniging Sloepzeilen wedstrijd en diverse andere wedstrijden die door de MWV worden georganiseerd starten vanaf de dependance en worden gezeild op het Amstelmeer.

admzeilen

Verder ondersteunt de MWV vanaf De Sloep de Koninklijke Marine bij de organisatie en uitvoering van de Aanmoediging Sloepzeilen wedstrijd voor beginnende stuurlieden en teams en het Open Militaire Kampioenschap Zeilen voor de meer ervaren zeilers in Centaurs.

sloepzeilen

Tot slot organiseert de bemanning van De Sloep in de zomermaanden voor afdelingen van Defensie en andere organisaties, maar ook voor leden van de MWV de zogenaamde ‘Nautische Dag’. Een dag die op hoofdlijnen bestaat uit sloepzeilen op het Amstelmeer met een ervaren schipper en die wordt afgesloten met een BBQ of rijsttafel en een drankje op het overdekte achterterras van het clubgebouw.

Graag tot ziens op De Sloep!

Marine Watersport Vereniging
Dependance ‘De Sloep’
Nieuwe Haven 4
1778 LA Westerland
T: 0227-581763
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.